Pelletkachels

Het stoken met een pelletkachel biedt zeer veel voordelen. Je hebt het warme gevoel van een houtkachel met de voordelen van centrale verwarming. Bovendien zijn de stookkosten van pellets rond de 50% goedkoper dan aardgas.
 
De meeste kachels zijn programmeerbaar, zo is het mogelijk om een week- of dag programma in te stellen, zo komt u dus altijd in een woning die voorverwarmd is.

Installatie is vrij eenvoudig. De kachel voert de lucht af via dunwandige aluminium buizen met een diameter van slechts 80mm. en kan dus in vrijwel ieder huis of ruimte geplaatst worden! Ze kunnen zelfs worden aangesloten met een afvoer door de gevel. U heeft geen gemetselde schoorsteen nodig.

De kachels zijn voorzien van een voorraadruimte waar een ruime voorraad pellets in gestort kan worden zodat je niet telkens hoeft bij te vullen. De deur naar de vuurruimte hoeft tijdens het stoken niet geopend te worden, waardoor vervuiling van het vertrek met stof en rook niet meer aan de orde is.

Pellets worden geleverd in zakken van 15 kg die goed hanteerbaar en op te slaan zijn. Hierdoor geen problemen meer met zwaar werk zoals vervoeren, zagen, kloven en opslaan van hout.

Met een pelletkachel stook je CO2-neutraal, daarnaast is er veel minder CO2 uitstoot (ongeveer 10x minder!) als met de centrale verwarming.
 
HJ Techniek is dealer van het merk Thermorossi.

Voor nog meer informatie nodigen wij u, na afspraak, uit voor een bezoek om met eigen ogen deze kachels en hun mogelijkheden te bekijken in de showroom tegenover ons bedrijf.
 

 

   
   


<< terug