Duurzame Energie

Schone energie voor altijd. Dat is de belofte van duurzame energie. Energie uit bronnen die nooit opraken en nauwelijks schade opleveren voor het milieu. Er zijn verschillende vormen van duurzame energie:
 - Zonne-energie
 - Windenergie
 - Energie uit biomassa
 - Waterkracht
 - Aardwarmte (omgevingsenergie)


HJ Techniek adviseert u graag wat de mogelijkheden voor u zijn om voordelig maar vooral milieu vriendelijk te genieten van alle energie bronnen in uw huis en/of bedrijf.

 

 

WARMTEPOMPEN

Een systeem dat werkt volgens een omgekeerde koelkast, kan uw huis duurzaam verwarmen: de warmtepomp. Deze maakt gebruik van warmte uit lucht en bodem(water).
In de zomer houdt het warmtepompsysteem uw huis koel.
Een warmtepomp is een systeem dat net als een CV-installatie of zonnecollector het huis kan voorzien van verwarming en warm water. Een warmtepomp kan bovendien ook koelen.

Warmtepompsystemen zijn duurzaam. Het rendement voor verwarming kan oplopen tot 140 procent. De bron van warmte is bovendien onbeperkt en kosteloos beschikbaar: grond- en oppervlaktewater, buitenlucht en ventilatielucht.

Verwarming, koeling, warm water
Warmtepompen zijn al een paar jaar op de markt als bron voor ruimteverwarming, -koeling en warm tapwater. Warmtepompen voor verwarming gebruiken meestal de bodem als warmtebron; boilers die worden aangedreven door een warmtepomp gebruiken doorgaans warmte uit de lucht. Vroeger werd het principe achter een warmtepomp alleen toegepast in koelkasten en airconditioningsystemen.

Links:
Milieu Centraal Daikin
 

 

 

ZONNE-ENERGIE

Voor niets gaat de zon op…………en spaart u in de portemonnee.

Actueel is op dit moment de alternatieve energievoorziening om ons milieu te ontlasten. U kunt hier daadwerkelijk aan mee werken door het aanschaffen van zonnepanelen of collectoren.
 

Zonnepanelen bestaan uit heel veel kleine zonnecellen die spanning produceren. Via een omvormer wordt hier een bruikbare spanning gemaakt die via een normale stekker aangesloten kan worden op uw elektriciteit. Dit is dan meteen te gebruiken.


Zonnecollectoren functioneren volgens het principe van een metalen voorwerp dat een tijd in de zon ligt en warm wordt. Zonnecollectoren maken gebruik van dit principe. Een zonnecollector is over het algemeen een metalen voorwerp waar een medium doorheen stroomt en zo de gewonnen warmte afvoert. Er zijn veel verschillende typen zonnecollectoren zoals de vlakkeplaat zonnecollector en de vacuüm buizen met reflectoren. Meestal wordt deze warmte gebruikt voor het verwarmen van warmwater.

 

 


<< terug